Automaat spoelen en reinigen (flushen)

Wanneer u een automaat rijdt is het erg belangrijk om de automatische versnellingsbakolie regelmatig te vervangen. Dat is echter niet voldoende want dan wordt alleen de nog aanwezige olie afgetapt uit de carterpan.
Om de achtergebleven olie uit de koppelomvormer, de megatronic of zelfs uit de automatische transmissie te krijgen is het (statisch) spoelen en reinigen van de automaat ook belangrijk.
Bij het spoelen wordt er een machine aan uw automaat aangesloten. Daarmee bereikt de olie in uw auto een temperatuur van 75 graden. Een perfecte temperatuur om uw automaat te spoelen. Voor het intensief reinigen van uw automaat wordt er een reiniger toegevoegd die ervoor zorgt dat al het vuil wat in de transmissie is achtergebleven samen met de olie in de machine wordt gebracht. Nadat uw automaat 30 minuten gespoeld heeft, wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en de nieuwe olie teruggeplaatst en op peil gebracht.
BMW
Bij het merk BMW geven 6-traps automaten vanaf bouwjaar 2003 veel problemen, zoals een pendelend toerental bij een koude motor of bij een constante snelheid. Wanneer dit niet frequent voorkomt, is dit nog te verhelpen door uw automaat te spoelen. Wanneer het erger wordt, of uw auto meer dan 175.000 km heeft gelopen, dan is spoelen niet effectief meer. In dit geval zal de koppelomvormer vervangen moeten worden en indien nodig de megatronic ook.

 

Foto's werkplaats